سفارش تبلیغ
صبا ویژن

علی داودی
 
لینک دوستان
پیوندهای روزانه
به دلیل عدم نظارت لازم از سوی میراث فرهنگی کردستان دیوار سمت راست یکی از ساختمانهای قدیمی و از آثار باستانی استان در سنندج فرو ریخت.

به گزارش خبرنگار مهر در سنندج، ظهر امروز در جریان گودبرداری و تخریب یکی از ساختمانهای مجاور و بدون نظارت کافی از سوی میراق فرهنگی استان، دیوار سمت راست یکی از آثار تاریخی استان کردستان که بیش از هشت سال قبل در ردیف آثار ملی به ثبت رسیده است، به صورت کامل فروریخت.

در جریان این گودبرداری که به صورت کاملا غیراستاندارد و بدون حضور نماینده اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان کردستان در حال انجام بود، دیوار سمت راست منزل مجتهدی به صورت کامل فروریخت با توجه به آسیب وارد شده به ساختمان احتمال تخریب بیشتری این ساختمان وجود دارد.

در جریان این گود برداری که در هم اکنون نیز در حال انجام است، با توجه به آسیب جدی که به دیوار سمت راست این ساختمان وارد آمده و همچنین گلی بودن این ساختمان و عدم مرمت آن از سوی سازمان متولی امکان ریزش بیشر آن امکان دارد و افراد مشغول در تلاش هستند که با استفاده از چوب و شیوه‌های کاملا سنتی از ریزش بیشتر دیوار آن جلوگیری نمایند.

ساختمان مجتهدی سنندج که سابقه آن به دوران قاجار بر می‌گردد در 23 بهمن ماه سال 1380 به شماره 4759 در ردیف آثار ملی کشور به ثبت رسید و در سال جاری نیز و از محل اعتبارات سفر دوم هیئت دولت به استان کردستان این اثر تاریخی و باستانی به تملک سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان درآمد.

ساختمان مجتهدی که امروزه در ضلع شرقی بلوار جدید الاحداث کردستان قرار دارد، قبلاً در کنار رودخانه و در بافت قدیمی قطارچیان از خیابان‌های اصلی شهر سنندج، واقع بود و در نوع معماری و همچنین چوبهای به کار رفته برای ساخت آن یکی از آثار دیدنی و ویژه استان کردستان به شمار می‌رود.

این بنا یک حیاط مرکزی در ضلع شمالی دارد و بخش‌های اعیانی آن دو طبقه است که بر روی سکویی بلند و مرتفع و مشرف به بلوار کنونی کردستان ایجاد شده است.

سکوی آن با مصالح بومی و از سنگ‌های لاشه‌ای ساخته شده است و ساختمان دارای یک سالن اصلی با اُرُسی بسیار زیبا است و در طرفین آن اتاق‌هایی در دو طبقه تعبیه شده است.

این بنا از نظر محوطه و نما شباهت بسیار زیادی به موزه سنندج دارد و معماری آن بی تأثیر ازمعماری موزه نیست.

در دو طرف تالار اصلی، اتاق‌ها و راه پله‌هایی به صورت قرینه ساخته شده که یکی از آنها برای عبور زنان و دیگری برای مردان بود.

در این بنای ارزشمند، علاوه بر اُرُسی بزرگ نمای اصلی و داخلی حیاط، اُرُسی‌های دیگری نیز در ضلع غربی سالن وجود دارد که از آثار با ارزش چوبی دوره قاجار محسوب می‌شود.

روی سنگهای داخل ساختمان نیز نقش‌هایی حجاری شده که با توجه به ویژگی‌های فوق منزل مجتهدی یکی از آثار تاریخی و دارای سبک خاص معماری دوران قاجار به شمار می‌آید.

با توجه به حضور خبرنگار مهر در محل و تحقیق در مورد موضوع پیمانکار حاضر خبرنگاران را تهدید و اعلام کرد: در صورت درج این خبر به شدت با آنها برخورد خواهد کرد و برایش مهم نیست که خبرنگاران برای کجا و چگونه فعالیت می‌کنند
[ شنبه 88/12/22 ] [ 3:32 عصر ] [ علی داودی ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

امکانات وب


بازدید امروز: 205
بازدید دیروز: 64
کل بازدیدها: 1655618